Un 16% de la població pateix alguna malaltia neurològica com l’Alzheimer, el Parkinson, l’Ictus o l’Esclerosis Múltiple.

Les malalties neurològiques marquen un abans i un després en la història de vida d’una persona. Gairebé sempre la malaltia neurològica va associada a pèrdua de capacitats, ja siguin físiques (com problemes per caminar), cognitives (com la pèrdua de memòria) o sensorials (dificultats per veure-hi bé). Aquestes dificultats fan que les persones deixin de participar en les activitats que feien. Les persones del seu entorn també han de trobar noves maneres de relacionar-se amb la persona i la malaltia. Les oportunitats per viure experiències significatives positives, moments que aportin il·lusió, que facin emocionar, tot i les limitacions, és difícil.

Per altra banda hi ha desconeixement de les malalties neurològiques en la població en general. S’expliquen des d’un llenguatge mèdic que atrau només a les persones que els toca viure la malaltia de prop. Les malalties neurològiques queden llunyanes i estranyes per a qualsevol altre persona. Això provoca que la convivència no sigui fàcil.

ART I VIDA neix amb el desig de donar resposta a aquests problemes. Ho fem a través de l’art.

La nostra missió Som una associació que vol il·lusionar a persones amb malaltia neurològica a través de l’art.
La nostra visió Ser un projecte de referència que relacioni l’art i la malaltia neurològica.
Els valors que ens defineixen
  • l’art com a eix principal de treball.
  • solidaritat, amistat i respecte per a totes les persones.
  • partir de les capacitats i el potencial de les persones.
  • entenem les malalties neurològiques com a un fet natural i normal.
  • flexibilitat, gestió àgil i evolució contínua del projecte.
  • l’ajuda entre les persones com a pilar fonamental per evolucionar i créixer.
I com ho fem? Els projectes d’Art i Vida els construïm per:
  1. Crear espais d’acompanyament i participació a través de l’art on persones amb malaltia neurològica i familiars recuperin il·lusió i es recolzin mútuament.
  2. Sensibilitzar i normalitzar sobre les malalties neurològiques a través d’art de carrer co-creat amb persones que viuen les malalties neurològiques de prop.
Qui hi ha al darrera d'Art i Vida Som la Sara Serra (il·lustradora) i la Montse Gabaldà (terapeuta ocupacional) dues persones amb trajectòries professionals diverses que en trobem amb un mateix propòsit: il·lusionar a través de l’art a persones amb malaltia neurològica i fer d’això la nostra feina.
Contacta amb nosaltres
SARA +34 622 04 33 62
MONTSE +34 677 82 65 67

E-mail: info@artivida.com