LA NOSTRA FILOSOFIA

L'experiència significativa i la il·lusió l'han de poder viure totes les parts implicades a De Bat a Bat.
De Bat a Bat parteix de la idea que totes les persones necessitem viure experiències significatives al llarg de la nostre vida. Experiències que puguem recordar, explicar i que ens facin emocionar.

Amb l'arribada d'una malaltia neurològica les oportunitats disminueixen. Creiem que totes les persones mereixen viure experiències noves.

Sabem que en el moment d'estancament i cronicitat d'una malaltia neurològica les persones i famílies necessiten un acompanyament per a viure moments diferents als habituals, ja sigui per la logística que els suposa, per la por o simplement perquè han deixat de banda el seu desig. A De Bat a Bat acompanyem des de les capacitats de les persones per recuperar la il·lusió.

Ens deixem sorprendre per les persones, construint cada cap de setmana a través del què desitgen. No som un servei tancat, ens sentim una proposta fresca i àgil.

Per a nosaltres la malaltia neurològica impacte a la vida de la persona que la pateix i tot el seu entorn. A De Bat a Bat volem que les persones s'il·lusionin en companyia de les persones a les que estimen.

Utilitzem la nostre experiència i coneixements per ajudar a viure amb plenitud el cap de setmana a través d'una relació de poders entre iguals.

Per poder acompanyar a les persones l'equip necessita cuidar-se. És per això que un pilar funamental de De Bat a Bat és el nostre creixement personal, la nostre autocura i la cura de les relacions.

No ens cal fer-nos rics però necessitem viure. És per això que els preus són els justos tant per a les persones que hi participeu com perquè les persones que formem De Bat a Bat poguem dedicar-nos-hi. Podeu preguntar-nos tot el què vulgueu referent al tema econòmic.

Volem ser una suma al sistema actual relacionant-nos i treballant conjuntament amb persones, entitats, centres de salut i administracions que ja dediquen esforços a millorar la qualitat de vida de les persones amb malaltia neurològica.

De Bat a Bat és el què has vist i tenim un alt compromís de reflexió i millora contínua per construir entre tots un món que ens ajudi a viure amb més amor.

QUI HI HA AL DARRERE?

Montse Gabaldà, creadora i impulsora de De Bat a Bat.
Soc la Montse Gabaldà terapeuta ocupacional, vaig fer el màster de Recerca i Intervenció Psicosocial a la UAB i el d'Intervenció Psicomoctriu a la UVic.

Els sis últims anys he acompanyat des de la teràpia ocupacional a persones i famílies amb malaltia neurològica en un centre de neurorehabilitació referent al Vallès Occidental. Els darrers dos anys he coordinat la seu de Terrassa. Durant aquest temps també he organitzat els grups de vacances d'estiu per persones amb malaltia neurològica i afectació física.

Soc tastaolletes. Utilitzo tant com puc els meus sentits, fent música, embrutar-me les mans amb pintura o sorra, movent el cos, escrivint o cuinant per crear experiències significatives.

M'agrada escoltar, conèixer històries de vida i aprendre. Proposo a les persones amb malaltia neurològica viure una estona especial, un moment que els faci il·lusionar, somriure i agafar una mica d'aire per seguir respirant.

Crec que ha d'existir un espai on les malalties es puguin viure des d'una mirada de capacitat, on passin coses boniques i on les persones ho puguin compartir amb aquelles que més estimen.

He creat De Bat a Bat des del cor, des d'allò que crec i he après durant els últims anys.